Шафовий газорегуляторний пункт (ГРП)

Шафовий газорегуляторний пункт (ГРП) призначений для редукування високого або середнього тиску на необхідну, автоматичної підтримки заданого вихідного тиску незалежно від зміни витрати і вхідного тиску, автоматичного відключення подачі газу при аварійних підвищенні або зниженні вихідного тиску від допустимих заданих значень, очищення газу постачається за ГОСТ 5542-87.

Пункти використовуються для різних видів споживачів (у системах газопостачання сільських або міських населених пунктів, комунально-побутових будівель, об'єктів промислового і сільськогосподарського призначення, і т.д.).

Газорегуляторний пункт являє собою рамну зварену конструкцію, обшиту сталевими листами, в якій розташоване газове обладнання.

У конструкції пункту передбачена природна постійно діюча вентиляція, через жалюзійні решітки, що забезпечує триразовий повітрообмін в годину.

Умови експлуатації ШГРП повинні відповідати кліматичному виконанню У категорії 1 по ГОСТ 15150-69, для роботи при температурі навколишнього середовища від мінус 40 до плюс 60°С.