Переваги та можливості ГРПБ

Для безпечного та безперебійного функціонування системи газопостачання використовується спеціальна установка ГРПБ або інші варіанти газорегуляторних пунктів (ГРПШ та ін.). Такі пункти виконують кілька ключових завдань, серед яких основним вважається редукування рівня тиску до потрібних показників з подальшим їх підтриманням. Система працює в автоматичному режимі з урахуванням заданих величин.

ГРПБ - це блоковий агрегат, який містить різні прилади, включаючи контролери та лічильники для фіксації та збереження всіх даних про роботу газопостачання.

Конструкція блокових пунктів

ГРПБ

Газорегуляторні пункти блочного типу мають дві лінії керування газовим тиском. За допомогою такого обладнання, оснащеного запасним контуром, забезпечується стабільна робота системи. Якщо навантаження було раптово збільшене або проводились ремонті роботи, то запасна лінія запобігає можливості поломки чи збою газопостачання.

Установки ГРПБ представлені в різних конфігураціях, призначених до роботи на різних умовах. Споживач може вибрати найбільш підходящий для своїх цілей варіант.

Великим попитом користуються контейнерні ГРПБ із двома секціями та іншими компонентами:

  • основний відсік;
  • додатковий відсік;
  • захисна перегородка між секціями;
  • вузли редукування;
  • прилади для фільтрації газу;
  • пристрої обліку та контролери.

Захисна перегородка між відсіками запобігає потраплянню газу у разі витоку в основну секцію, де зосереджена вся техніка. У додатковому відсіку розміщується все обладнання газорегуляторного пункту, що надійно монтується на кронштейнах. Кожне відділення блокової конструкції має утеплювальний шар у вигляді сендвіч-панелей, що робить пристрій стійким до холоду та зовнішнім впливам. Для зовнішньої обробки ГРПБ використовують спеціальні матеріали для збереження вихідного вигляду та параметрів конструкції на тривалий термін.

Для забезпечення безпечної та продуктивної роботи пункту рекомендується дотримуватись правил експлуатації відповідно до кліматичних особливостей локації та нюансів ГРПБ.

Придбанню газорегуляторного пункту блочного типу має передувати детальне вивчення умов експлуатації та інших моментів, від яких залежить вибір конкретної моделі пристрою. Для цього краще проконсультуватися зі спеціалістами компанії "Техноінком", де Вас детально проінформують з приводу обладнання та допоможуть обрати найоптимальніший варіант.