Чому транспортабельні модульні котельні – це краще, ніж стаціонарні конструкції?

Попит на транспортабельні модульні котельні зростає стабільно, що пояснюється численними вигодами такої конструкції. Котельня модульно блочного тип є опалювальною конструкцією, об'єднаною в єдине ціле, яку відразу після установки можна запускати в роботу.

Модульна котельня складається з численних компонентів, які роблять конструкцію абсолютно готовою до використання:

  • опалювальний котел;
  • пальники;
  • регулятори;
  • автоматика;
  • деталі для обв'язування, які необхідні для функціонування водяного опалення (виробництво пару, нагрівання води та ін.);
  • та інші елементи, що формують цілісну функціональну систему.

Монтаж та простота підключення, можливість функціонування на різних типах палива, а також високий рівень ефективності опалення будь-яких будов (комерційних, житлових, промислових) сприяють стабільному зростанню споживчого інтересу до транспортабельних котелень модульної конструкції.

транспортабельні модульні котельні

Чим модульні конфігурації відрізняються від стаціонарних котелень?

Модульно-блокові котельні, що працюють в автономному режимі, є серйозним і повноцінним комплексом для обігріву. Дана система має безліч вагомих переваг, що істотно перевищують плюси традиційних котелень.

Ключова перевага, яка відразу впадає у вічі — відсутність необхідності будівництва окремої прибудови для модульної котельні. Щоб встановити транспортабельну систему, можна просто вибрати компактний рівний майданчик для модуля. У більшості випадків можна відмовитися навіть від фундаменту. Виняток становить та ситуація, коли труба для відведення диму височить над котельнею понад десять метрів. Стаціонарні котельні завжди вимагають зведення окремої будівлі.

Переносна котельня збирається на заводі, включаючи весь вміст разом із котлом. При встановленні стаціонарної конфігурації в малогабаритній прибудові, наприклад, можуть виникнути серйозні проблеми при поміщенні туди габаритного котла в кілька тонн.

Блоково-модульна конструкція - це найзручніший і найефективніший варіант для тимчасового опалення будівлі: від будівельного майданчика до орендованого об'єкта з виробництвом. Переїзд не створить труднощів при транспортуванні котельні, яку достатньо лише відключити від контуру опалення. У випадку зі стаціонарним варіантом доведеться розібрати всі елементи і зрізати труби.

Крім того, щоб модулі почали працювати, достатньо витратити одну годину. Вся конструкція - це абсолютно готова до роботи система, яку можна швидко ввести в експлуатацію та розпочати опалення потрібного об'єкта. Такий варіант зовсім не проходить зі стаціонарною котельнею.

Важлива відмінність полягає і в ціні. Вартість котельні модульно-блочної конфігурації, що транспортується, включає не тільки заводську якісну зборку, а й установку і запуск в роботу. Причому гарантійне обслуговування відноситься до будь-якого елемента модуля або всієї системи загалом. Таким чином, набуваючи таку конструкцію, можна бути впевненим у відсутності переплат.